Semiförbannad

Fokuserar mest på veganism, djurrätt och sökandet efter förändring.

Jag vill flytta nu!

Publicerad 2016-01-26 16:23:12 i Allmänt, Personligt,

Det är svårt att inte börja packa ner allt jag har här hemma. Det är ändå en och en halv månad kvar tills jag kommer att kunna börja flytten så det mesta som är kvar måste nog få vara uppe ett tag till. För att stilla min ivrighet har jag gjort en skiss över en potentiellt rimlig möblering med de möbler jag har hemma i dag. Vi får väl se hur det blir väl på plats. Jag har lite svårt med att uppskatta storlek på saker så det kan bli att jag får göra om det lite senare. Vi får se!

 

Ivrig som fan

Publicerad 2016-01-18 10:58:18 i Allmänt,

Alla som känner mig vet nog att jag gärna är ute i god tid, men inför den här flytten kanske jag tar i så det är löjligt. I går var jag och hämtade lite flyttkartonger från min vän E och idag har jag packat ihop en massa grejer redan. Jag börjar ju så klart med att packa ner kläder jag inte kommer använda (jackor, skor m.m.), festivalutrustning, smågrejer som inte behöver ligga framme, samlargrejer jag inte har framme osv. MEN jag ska ju faktiskt inte flytta fören tidigast om ca. en och en halv månad.

Åtta lådor packade redan. Haha. Men jag ska ge mig efter att jag gått igenom både klädkammaren här i lägenheten och förrådet. Då vet jag vad jag måste göra mig av med och vad jag har att spara/packa om. DET är något som jag tror är bra att komma igång med så tidigt som bara är möjligt eftersom det är så lätt hänt att en bara flyttar med allt i nästa flytt och nästa och nästa och nästa. Från förråd till nästa förråd i all oändelignhet.

Nu ska jag göra mig i ordning och springa ärenden. Jippie.

"Så får du mig att känna"

Publicerad 2016-01-15 18:58:15 i Rasism,

MetroTV har gjort en serie där de lyfter människor som upplever förtryck och fördomar och deras berättelser. Det är beyond superviktigt att ta del av sånt här. I detta klipp är min kompis med och berättar om hennes upplevelser och jag är så stolt över henne och de andra deltagarna. Jag kan inte ens börja föreställa mig hur det känns att utsättas för det de utsätts för hela tiden, men jag är så tacksam för att jag får ta del av deras perspektiv.

Det vi får ta del av är ett perspektiv vi aldrig kan skaffa oss själva. Vi kan inte bara gissa oss till saker utan vi måste lära oss att lyssna och där efter tänka efter hur vi själva tänker och beter oss. Vi har nämligen alla förutfattade meningar och är en del av det förtryck andra upplever (vi i detta fall är ju generellt vita västerländska människor som har div. privilegier i och med vår hudfärg).

Även om vi upplever oss själv och gärna ser oss själva som goda antirasister och så vidare är vi alla en del av detta, och vi kan bara försöka kolla oss själva och förändra, vara medvetna om vår del av förtrycken och försöka lyfta fram och förändra.

Varför tänker du kanske automatiskt att en kvinna av asiatiskt ursprung med en vit äldre man är i någon form av intim relation med honom, och varför tänker du kanske att det är synd om henne (eller till och med äckligt) för att han kanske på något vis "hämtat" henne från Thailand för att ha en fru som tar hand om honom? Det finns massa exempel på detta, saker de flesta av oss ibland tänker eller kommer på oss själv associera olika utseenden m.m. till.

Här kan ni se klippet http://www.metro.se/sa-far-du-mig-att-kanna/maria-29-man-tror-att-jag-ar-prostituerad-fragar-vad-jag-kostar/EVHolB!6YRJKhyn5drI/ (länk kommer snart, sorry, mobilen vägrar att samarbeta).

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela