Semiförbannad

Fokuserar mest på veganism, djurrätt och sökandet efter förändring.

Jo, jag har visst med ditt köttätande att göra

Publicerad 2015-09-14 14:56:45 i Samhälle, Vegan,

Även om vi bortser från den etiska djurättsliga biten så är köttätandet enormt problematiskt. Det är något som går ut över oss alla. Genom att resurser går åt i mängder för att göra djur vi sedan ska äta, avfall från industrin dödar våra hav, sjöar, förgiftar marken och luften och skapar skadliga miljöer där vi inte längre kan bo. Industrin matar djur med antibiotika vilket minskar dess verkan även hos oss och förstör miljön och de täta grupperna av djur är en grogrund för epedemier. Det här är i alla högsta grad något som berör mig. Ditt konsumerande av kött, din lättja, sätter mig och alla andra i fara. Självfallet finns andra fenomen som bidrar men om du tittar på det inser även du hur stor del konsumtionen av animalier är i detta. Därför kommer jag inte sluta bry mig om vad du äter eller låta dig "sköta dig själv", för det handlar om mer än en individs eget val. Det här är dessutom helt utan att se till de övriga problemen med detta. Det här är den biten som bara handlar om oss människor.

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2015-10-10 12:29:57

Så sant. Avskyr detta resonemang att "låt mig göra vad jag vill" när det direkt skadar andra. Miljön självklart, men mest djuren. Människans rättigheter tar slut där offrets rättigheter tar vid.

Svar: Jag är helt med dig. Är mer inne på att det finns ju andra aspekter som de som förnekar slaveriet och utnyttjandet (etc. etc., utan mening att förminska lidandet) borde kunna förstå också.
semiforbannad.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela