Semiförbannad

Fokuserar mest på veganism, djurrätt och sökandet efter förändring.

Rotten Mind - svängig och röjjig punk från Uppsala

Publicerad 2015-10-18 17:24:06 i Musik, Uppsala,

Igår hade Rotten Mind releasspelning på Costeau här i Uppsala. Riktigt soft spelning. Det är riktigt röjjigt och när jag får råd ska jag definitivt köpa deras debutalbum. Den finns i två versioner på Vinyl samt en version på CD. Sjukt värt. Har ingen aning om det går att beställa merch och skivor via dem men det går säkert. Kolla med dem på deras Facebook vet jag. Ni kan också kolla upp skivan på Spotifyom ni är nyfikna.


Det är kul när vänner och bekanta lirar bra musik. Riktigt kul! Näst, nästa helg är det postpunk på svenska som gäller från ett annat Uppsala/Stockholms-band, Diskoteket. De lirar den 30e Oktober på Katalin här i stan (vår fina syntklubb dMz har dessutom nypremiär på Pub19 vilket jag också hoppas hinna med!). Det händer en hel del här i stan så jag tänkte försöka tipsa lite om sånt här här i bloggen också. Hoppas ni är intresserade.
 
 
Innan spelningen hade min kompis E lite födelsedagsfest också. Vi gav hen en betald halkbana (eller hur fan ska en uttrycka det?). Vi var ett gäng som gick ihop för det. Kul att kunna ge något som annars blir dyrt och ändå kommer leda till något roligt! Nu är jag trött. Det har varit en bra helg (förutom att jag typ blev dumpad av J, men det känns förhållandevis okej och vi kommer fortsätta umgås. Det känns inte akward, men kommer sakna en del grejer också). Uh. Nu blir det chill resten av dagen. I morgon är det arbetsintervju på Arlanda som gäller. Håller tummarna för ett annat jobb men det är dumt att inte söka flera när en väntar på besked!
 

Irrspår i den så kallade "debatten" om flyktingar

Publicerad 2015-10-11 16:34:00 i Rasism, Samhälle,

Jag ser titt som tätt en hel del tyckare som verkar missa en hel del när det kommer till det här med flykt och flyktingar. En uppfattning verkar finnas om att dessa människor är totalt utblottade från början, totalt väsensskilda från oss. Tror folk att dessa människor lever i en värld där lerhyttor och ryttarbud är den samhällsstandard som råder? Konstant tycker jag mig stöta på folk som yttrar misstänksamhet mot flyktingar baserat på att de exempelvis har tillgång till en mobiltelefon, en Ipad eller liknande. Detta är ju tydligen helt förskräckligt och ett bevis för att dessa människor bara vill komma åt vår välfärd och allt vad folk fått för sig. Folk verkar totalt ha missat att dessa människor är precis som vi är. De kommer från alla möjliga socioekonomiska förhållanden, har arbeten, utbildning, karriärer och världsliga, matriella tillhörigheter precis som du och jag. 

Om det blev krig där du bor, skulle du verkligen lämna din telefon hemma på bordet? Det är för många den enda länken till familj, nyheter och omvärlden i stort. Jag skulle då i alla fall hålla hårt i min telefon ska jag säga. Dessa människor flyr för att de är i fara, från krigsdrabbade områden och förtryck. Det är det ENDA relevanta. Deras bakgrund ekonomiskt, klassmässigt och socioekonomiskt är helt irrelevant. 

Den här typen av resonemang är skrämmande ignorant och farlig. Låt inte era förutfattade meningar styra över er solidaritet. Om det behövs, så försök tänka dig in i situationen utifrån dig själv. Det är krig och hela in familj är i fara, geriallgrupper och terrororganisationer rör sig allt närmare och mördar alla i deras väg, civila eller ej. Ditt hur bombas och din familj splittras. Du har ingenstans att ta vägen, inga val längre. Du kommer från precis samma bakgrund, samma sammanhang, samma jobb, samma hus, samma allt som du har nu men allt störtar i en oändlig nedåtgående spiral. Vad gör du? Det går så klart inte att förstå skräcken i en sån här situation, men det kan vara värt att i alla fall ge det en fundering. Kanske öppnar det era ögon om än bara lite och hjälper er att släppa lite på fördomarna och ge empatin en chans att kika fram.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela