Semiförbannad

Fokuserar mest på veganism, djurrätt och sökandet efter förändring.

Edge

Publicerad 2015-08-31 15:16:00 i Edge,

Straight Edge är ju en rörelse, ett community, som innefattar en hel del saker. Det kan vara en bitivis religiös och separatistisk, elitistisk rörelse. Ändå lockar den mig. Det finns tre grundsaker som all straight edge och alla som claimar edge:n; no drinking, no smoking and no drugs, och det är det jag är inne på. Jag vet inte om jag förstår poängen längre riktigt. I helgen hade jag hur roligt som helst men samtidigt, vem blidjag och vilka blir vi egentligen när vi dricker? Vill jag verkligen lägga så mycket av min tid på något som till stor del är destruktivt; som förgiftar min kropp, äter upp mina pengar och min tid? Vad fan är det för skit? Sen när vi kommer till rökningen och nikotinet känns det ännu värre för det mår jag verkligen dåligt av. Min hals är konstant slemmig eller blir det av allt jag äter och jag hostar så äckligt. Ännu mer pengar (gissar jag) går åt detta. Nä, det känns som jag fått nog. Samtidigt är jag tveksam till om jag klarar av att vara nykter. Hur ska jag göra egentligen när allt kretsar kring alkohol liksom? Jag får försöka hålla mig utanför den världen men detta kommer antagligen leda till en hel del isolation, samtidigt kanske detta leder till något positivt? Jag kommer att ha en massa tid jag kan lägga på annat. På mina intressen och att utvecklas. Det finns väl skäl till att folk inom denna scen ofta är kreativa och aktiva samhällsdeltagare; musiker, konstnärer och aktivister. Allt jag egentligen vill lägga min energi på och tycker är viktigt egentligen. Så småningom kommer jag väl säkert orka delta i krogen/fest etc. aktiviteter också men hålla mig nykter, kanske, men jag vet med mig att jag inte kommer kunna hålla mig nykter och rökfri en hel krogkväll. På fredag är det fest men då ska jag faktiskt inte dricka.

Vår alkoholkultur gör mig frusterad och arg. Jag är väl ingen puritist egentligen, om du vill berusa dig är det upp till dig, men hur vi generellt dricker och förhåller oss till alkohol i Sverige skrämmer mig en del. Allt kretsar kring alkohol, verkligen. Fundera på det en stund vet jag!
 
Så, vad är positivt respektive negativt med att claim the edge?

Positivt:
  • Mer vaken (nykter) tid att utvecklas på, att lägga på saker som betyder något för mig.
  • Mer pengar till annat.
  • Färre dåliga beslut, negativ spontanitet etc.
  • Bättre fysisk och psykisk hälsa.
  • Att jag står för det jag egentligen tror på och tar avstånd från något jag upplever som destruktivt
  • En friskare kropp
  • Jag kommer antagligen att umgås mer med E igen vilket egentligen känns mycket viktigare än festkvällarna som trots detta ändå blir av oftare.
Negativt (ish):
  • Jag kommer hamna utanför en del sociala sammanhang och behöva söka mig till nya(?) om jag inte klarar av att omförvandla mina nuvarande relationer till en mer nykter kontext samt anpassa mig till en nykter tillvaro i en full värld.
  • Jag sätter upp mig för en möjlighet att åter igen misslyckas med något jag tagit för mig vilket jag inte riktigt orkar.
  • Jag kommer upplevas som ännu mer PK och pretto och ständigt bli ifrågasatt av ännu fler anledningar.
Så då är frågan; är jag redo att go edge?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela