Semiförbannad

Fokuserar mest på veganism, djurrätt och sökandet efter förändring.

Nu jävlar!

Publicerad 2015-08-31 18:08:40 i Edge, Life,

Ibland blir jag glad, som när bra kompisar delar ens nya påhitt. Senast det här med nykterheten. Vi hade en fantastiskt mysig helg av dekadent fylla nu i helgen och det känns helt rätt att ta tag i det här just nu. Detta innebär även att en av de personer som både drar med mig och som jag drar med i fyllesammanhang kommer vara nykter med mig, vilket jag tror underlättar. Det skulle innebära att två av mina bästisar är i princip eller helt nyktra. Toppen säger jag.
 
Jag försöker även peppa mig med allt jag ska göra. Tänker att jag kommer kunna gå ut och äta, gå på bio, åka iväg och gå på museum och spelningar istället för att supa fram över, vilket känns amazing. Det hela känns genomförbart om jag bara kan få lite stöd och faktiskt ger mig fan på det här. Nu ska jag se till att bli lite folk jag också, på riktigt. Ett steg närmare Edgen i alla fall.

I morgon är det punk på Huset här i stan och på fredag är det fest samt att jag ska försöka hänga lite med E någon kväll eller så i veckan också. I morgon ska jag dra till skolan och plugga och på torsdag ska jag till psyk och förklara hur jag ska ta tag i mig själv. 2015.08.31 får bli en tid för förändring, jag ska ta hand om mig själv. Nu jävla.

Edge

Publicerad 2015-08-31 15:16:00 i Edge,

Straight Edge är ju en rörelse, ett community, som innefattar en hel del saker. Det kan vara en bitivis religiös och separatistisk, elitistisk rörelse. Ändå lockar den mig. Det finns tre grundsaker som all straight edge och alla som claimar edge:n; no drinking, no smoking and no drugs, och det är det jag är inne på. Jag vet inte om jag förstår poängen längre riktigt. I helgen hade jag hur roligt som helst men samtidigt, vem blidjag och vilka blir vi egentligen när vi dricker? Vill jag verkligen lägga så mycket av min tid på något som till stor del är destruktivt; som förgiftar min kropp, äter upp mina pengar och min tid? Vad fan är det för skit? Sen när vi kommer till rökningen och nikotinet känns det ännu värre för det mår jag verkligen dåligt av. Min hals är konstant slemmig eller blir det av allt jag äter och jag hostar så äckligt. Ännu mer pengar (gissar jag) går åt detta. Nä, det känns som jag fått nog. Samtidigt är jag tveksam till om jag klarar av att vara nykter. Hur ska jag göra egentligen när allt kretsar kring alkohol liksom? Jag får försöka hålla mig utanför den världen men detta kommer antagligen leda till en hel del isolation, samtidigt kanske detta leder till något positivt? Jag kommer att ha en massa tid jag kan lägga på annat. På mina intressen och att utvecklas. Det finns väl skäl till att folk inom denna scen ofta är kreativa och aktiva samhällsdeltagare; musiker, konstnärer och aktivister. Allt jag egentligen vill lägga min energi på och tycker är viktigt egentligen. Så småningom kommer jag väl säkert orka delta i krogen/fest etc. aktiviteter också men hålla mig nykter, kanske, men jag vet med mig att jag inte kommer kunna hålla mig nykter och rökfri en hel krogkväll. På fredag är det fest men då ska jag faktiskt inte dricka.

Vår alkoholkultur gör mig frusterad och arg. Jag är väl ingen puritist egentligen, om du vill berusa dig är det upp till dig, men hur vi generellt dricker och förhåller oss till alkohol i Sverige skrämmer mig en del. Allt kretsar kring alkohol, verkligen. Fundera på det en stund vet jag!
 
Så, vad är positivt respektive negativt med att claim the edge?

Positivt:
  • Mer vaken (nykter) tid att utvecklas på, att lägga på saker som betyder något för mig.
  • Mer pengar till annat.
  • Färre dåliga beslut, negativ spontanitet etc.
  • Bättre fysisk och psykisk hälsa.
  • Att jag står för det jag egentligen tror på och tar avstånd från något jag upplever som destruktivt
  • En friskare kropp
  • Jag kommer antagligen att umgås mer med E igen vilket egentligen känns mycket viktigare än festkvällarna som trots detta ändå blir av oftare.
Negativt (ish):
  • Jag kommer hamna utanför en del sociala sammanhang och behöva söka mig till nya(?) om jag inte klarar av att omförvandla mina nuvarande relationer till en mer nykter kontext samt anpassa mig till en nykter tillvaro i en full värld.
  • Jag sätter upp mig för en möjlighet att åter igen misslyckas med något jag tagit för mig vilket jag inte riktigt orkar.
  • Jag kommer upplevas som ännu mer PK och pretto och ständigt bli ifrågasatt av ännu fler anledningar.
Så då är frågan; är jag redo att go edge?

Oatly

Publicerad 2015-08-15 22:02:22 i Vegan,

Använder benmjöl i sin odling av havre för annars veganska produkter. Vi gödslar med individer, vi äter dem, vi skiter ut dem, vi misshandlar dem, vi våldför oss på dem. Cirkeln tar aldrig slut.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela